Könyvajánló

Az általam mostanában olvasott könyvek – legyen az szépirodalmi vagy ismeretterjesztő mű – rövid értékelését tekinthetitek meg ezen az oldalon. Szubjektív könyvajánló.

Harag és büszkeség: Oriana Fallaci könyve 2001 szeptember 11-én után született közvetlenül. Az iszlám terrorizmus és általában a muzulmán terjeszkedés veszélyeire hívja fel a figyelmet nagy szenvedéllyel. Bár nem minden gondolatával értek egyet, mégis óriási hatással volt rám a könyv, hisz alapvetését, teljes mértékben osztom. A nyugati világ naivitásból avagy politikusainak bűnös nemtörödömsége, vagy még inkább tudatos árulása miatt a vesztébe rohan, amikor hagyja elárasztani magát teljesen más kultúrájú, a miénket irigylő és elpusztítani akaró népekkel. 8/10 (2019.12.27)

Vigyázók: a kanadai Robert J. Sawyer WWW-trilógiájának 2. részében az internet világában feltámadó és kialakuló mesterséges intelligencia leállítását kísérli meg a Nemzetbiztonsági Hivatal, mivel ellenségnek vélik. Érdekes kérdéseket feszeget az Aurora-díjas regény, ennek ellenére én nem voltam igazán oda érte. 5/10 (2019.05.06)

Halva vagy halva: Nemere István könyvét maga a szerző ajánlotta nekem egy dedikálás alkalmával. Pörgős sztori, de én fiatalabb koromból érdekesebb történetekre emlékszem tőle. 2/10 (2019.05.01)

Vaticanum – Az ősi prófécia: szeretem José Rodriguez dos Santos könyveit, nem elsősorban a szépirodalmi stílusbravúrjai, sokkal inkább a feldolgozott téma részletes bemutatása miatt. Ez a könyv a Vatikán ügyes bajos dolgait tárja az olvasó elé, miközben a szerző kedvenc karaktere, Tomás Noronha professzor izgalmas és életveszélyes megbízatást vállal magára. 6/10 (2019.04.23)

Ez a könyvajánló folyamatosan bővül majd egyrészt a jövőben elolvasott könyvek értékelésével, másrészt tervezem felvinni a korábban elolvasott közel ezer könyvet is. Az ám. A 10 kedvenc magyar regényemet itt tudod megnézni.

Ha tetszik az oldal, kérlek oszd meg!