Irodalmi pályázatok

Aktuális irodalmi pályázatok minden mennyiségben minden korosztálynak

Vers-, novella-, mese- vagy akár regénypályázat, amit csak találok, azt ide mind felteszem. A pályázatok alap helyzetben abban a sorrendben vannak felsorolva, ahogy felvittem őket. Ugyanakkor a táblázatban kereshetsz kulcsszó alapján, mondjuk a novella szóra kattintva csak a novellapályázatokat listázza neked, ill. sorrendbe rendezheted az irodalmi pályázatokat például a leadási határidő szerint. A részletekre kattintva pedig megnézheted az eredeti kiírást.

HatáridőPályázatMűfajTémaLink
2019.04.30Béres József 100rövid történetBéres JózsefRészletek
2019.04.30Országos honismereti pályázat 2019helytörténeti dolgozatSzent István király kultusza a 20. századbanRészletek
2019.04.30Az én változókorom – az én változásom 2. személyes történetváltozókor tapasztalataiRészletek
2019.05.31Drámapályázat fiatal szerzőknekdrámanincs tematikus megkötésRészletek
2019.05.01Álljon meg egy novellára! - 2019novellanincs tematikus megkötésRészletek
2019.11.15Kortárs irodalmi alkotások pályázata 2019 szépirodalmi alkotások (szinte bármi)nincs tematikus megkötésRészletek
2019.05.31Kisebbségvédelmi pályázat külhoni magyra egyetemi hallgatóknakesszékisebbségvédelemRészletek
2019.04.28A nigériai özvegylevél"nigériai özvegy" stílusában írt levélRészletek
2019.04.17Víz világnapi alkotói pályázat Rákosmente iskolásainak és a XVII. ker. gyermekeinekmese, novellatermészetRészletek
2019.06.18Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2019novellascience fiction, fantasy, horrorRészletek
2019.07.31Cthulhu-mítosznovellaCthulhu-mítosz (H.P. Lovecraft)Részletek
2019.04.30Légy jelen!novellanincs tematikus megkötésRészletek
FolyamatosLibellus Magazin állandó novellapályázatanovellanincs tematikus megkötésRészletek
2019.04.25Meséld el a pillanatot! - Anyák napi WMN pályázat az olvasóknakcikkanyukátokhoz köthető sorsdöntő pillanatRészletek
2019.08.20Rímes nyelvi játék - anyanyelvi pályázatrímes nyelvi játékoknévcsúfolók, nyelvtörők, szójátékok stb.Részletek
2019.04.30Méhes György tehetségkutató pályázat 2019 (1994 jan. 1 után születettek részére)próza, versnincs tematikus megkötésRészletek

Az irodalmi pályázatok minőségéért, megbízhatóságáért és tisztességes lebonyolításáért természetesen nem vállalhatok felelősséget. Én csak tájékoztatok.


Lejárt pályázatok

Az alábbi táblázatban a nemrégiben lejárt irodalmi pályázatokat láthatod. Ha esetleg neveztél, akkor itt ellenőrizheted, hogy mikorra várható az eredményhirdetés vagy éppen a díjátadó.

EredményhirdetésPályázatMűfajTémaLink
2019.05.31Az erdő dala - Országos vers- próza- és meseíró pályázat (6-19 éves fiataloknak)vers, próza, meseerdő, természetRészletek
nincs megadva, e-mailt küldenekAhogy te látod (14-18 éves fiataloknak)cikkevangélikus gyülekezet, iskola bemutatásaRészletek

Miért is nevezz egy pályázatra?

irodalmi pályázat - könyvek
Ha megnyersz egy pályázatot…

Természetesen azért, hogy folyamatosan írjál és gyakorolj. Ne csak a hozzád legközelebb állók adjanak visszajelzést a fenomenális tehetségedről vagy épp az ellenkezőjéről, hanem független, objektív kívülállók is.

Persze nem fogsz minden esetben részletes értékelést kapni, sőt nagy valószínűséggel semmit sem kapsz. De – már az is egyfajta segítség – ha látod, hogy nem te nyerted meg a fődíjat az általad csudálatosan megaklassznak tartott irománnyal. Ha pedig mégis, akkor az minden bizonnyal szárnyakat ad majd a folytatáshoz.

Persze egyik esetben sem kell túlértékelni a dolgokat, hisz egy szűkkörű zsüri értékítélete – legyen az pozitív vagy akár negatív – még nem sokat jelent.

A lényeg, hogy írj és fejlődj! Ahány irodalmi pályázat csak megtetszik, használd ki, ess neki és nevezz rá, hiszen lehetséges, hogy épp te leszel az, aki azt megnyeri.

Ha pedig világhírnévre vágysz és neked a magyar nyelvű pályázatok már nem nyújtanak kihívást, akkor itt van egy oldal, ahol számtalan angol nyelvű pályázatot találsz. Persze ehhez azért nem árt, ha tudsz angolul.

Ha esetleg a franciád, azaz a francia nyelvtudásod (hohó, nem másra gondolni!!!) isteni, akkor mondjuk ezen az oldalon próbálhatsz szerencsét.

Amennyiben véleményed, esetleg építő jellegű javaslatod van, szívesen látom hozzászólásodat. Azt pedig előre megköszönöm, ha felhívod a figyelmemet egy pályázatra, ami itt még nem szerepel.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..